Therapie voor jou

Als je hulp nodig hebt, focus ik me op wat jij nodig hebt om verder te gaan in je leven. Ik bied ervaringsgerichte psychosociale therapie om je hierbij te ondersteunen. Gedurende de therapie zal ik je praktische hulpmiddelen en mogelijkheden aanreiken, zodat je keuzes kunt maken met behulp van je innerlijk kompas.

Herstel of het vinden van een nieuwe richting in je leven verloopt niet altijd soepel of in een rechte lijn. Soms is het belangrijk om terug te kijken op je verleden om je huidige situatie beter te begrijpen. Het pad van persoonlijke groei en ontwikkeling kent zijn uitdagingen, maar het doel is om jou te helpen je eigen koers te bepalen. Dit stelt je in staat om zelfstandig keuzes te maken en je leven op jouw manier voort te zetten. Mijn psychosociale therapie versterkt je zelfvertrouwen en geeft je positieve energie. Je zult in staat zijn om vanuit jezelf je keuzes te maken wanneer je in de toekomst voor uitdagingen of keuzemomenten komt te staan.

stap 1: Jouw routeplan

Tijdens onze gratis kennismaking bespreken we waaraan jij wilt werken. En ontdekken we of wij samen een klik hebben om samen op weg te gaan. We plannen dan onze eerste afspraak, dat wordt het intake-gesprek.

Na ons intakegesprek krijg je van mij je eigen behandelplan, jouw Routeplan. Hierin staat waaraan we gaan werken. Dit kan bijvoorbeeld een inzichts-, groei- of ontwikkelvraag zijn, de doelen die we hebben gesteld en hoe we daar naartoe werken.

In jouw Routeplan staat centraal wat jij nodig hebt om je eigen unieke levensroute terug te vinden.

stap 2: Jouw reis

Je reis bestaat uit de sessies die we samen plannen. Tijdens deze sessies volgen we het Routeplan. We hebben gesprekken, met behulp van beeldmateriaal en oefeningen. De sessies volgen we in mijn praktijkruimte in Nunspeet of buiten tijdens een wandeling in het bos. 

Onderweg kijken we regelmatig of we nog op het goede pad zitten om jouw doelen te behalen.

stap 3: Jouw eigen weg

Gedurende jouw persoonlijke reis maak je stappen en werk je aan je persoonlijke doelen. Stap voor stap kom je terug op je eigen route: dat is de bestemming waarbij je voortaan in vrijheid jouw eigen keuzes maakt vanuit je hart, ziel en verstand.

Als we jouw doelen hebben bereikt, heb je mij als wegwijzer niet meer nodig. Je voelt, weet en ervaart dat je op je eigen route zit, dat je het zelf kan. Je vervolgt je route zelfstandig, vol zelfvertrouwen en met levenskracht, op je eigen weg.

André past verschillende methodes toe bij onze gesprekken. Dat hielp me aan nieuwe inzichten. De wandelsessie was een mooie aanvulling op mijn traject. Ik hou van buiten zijn en het geeft een andere dimensie om naast elkaar op te lopen tijdens het gesprek. André is rustig en kan goed luisteren. Hij legt goed uit wat we gaan doen en stemt dit met mij af.

felicia

Veelgestelde vragen

Hoe lang duren de sessies?

Elke sessie duurt 60 minuten. Het intakegesprek kan iets langer duren, maximaal 75 minuten.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

We bepalen bij de intake hoeveel gesprekken je nodig hebt. Dat komt terug in het behandelplan, wat je jouw Routeplan noemen. Reken op 6 tot 12 afspraken, afhankelijk van jouw vraag. Je weet vooraf altijd hoeveel gesprekken je krijgt. Tijdens onze gezamenlijke reis kunnen we altijd aanpassingen doen als dat nodig of wenselijk is.

Met welke vragen kan ik bij EnRoute terecht?
 • Ik ben moe door een burn-out. Hoe krijg ik weer energie?
 • Ik ben bang voor nog een burn-out. Wat kan ik doen?
 • Ik voel me vaak machteloos. Hoe verander ik dat?
 • Ik heb veel stress. Waarom? Hoe los ik dat op?
 • Ik leef zonder na te denken. Hoe kan ik dat veranderen?
 • Ik wil intenser leven. Hoe doe ik dat?
 • Ik wil meer rust in mijn hoofd. Hoe krijg ik dat?
 • Ik pieker te veel. Hoe stop ik dat?
 • Ik wil alles perfect doen. Maar het voelt niet goed. Wat nu?
 • Iets ergs is me overkomen. Hoe ga ik hiermee om?
 • Ik voel me niet goed genoeg. Wat kan ik doen?
 • Ik ben vaak eenzaam. Hoe maak ik meer contact?
 • Mensen gaan over mijn grenzen. Hoe stop ik dat?
 • Hoe zorg ik voor mezelf en vergeet ik anderen niet?
 • Wie ben ik? Doe ik ertoe?
 • Ik ben vaak verdrietig. Hoe word ik blijer?
 • Veel dingen voel ik te sterk. Wat doe ik daaraan?
 • Ik moet kiezen en vind het moeilijk. Hoe kies ik goed?
 • Is het leven altijd moeilijk? Hoe denk ik positiever?
 • Mijn werk is niet leuk meer. Hoe verander ik dat?
 • Vriendschap is lastig voor mij. Hoe verbeter ik dat?
 • Covid heeft me veranderd. Hoe ga ik daarmee om?

Heb je een andere vraag op je levenspad? Blijf er niet alleen mee rondlopen. Laat het mij weten, dan gaan we samen kijken wat mogelijk is voor jou.

Wat kost een sessie?

Een sessie psychosociale therapie bij Praktijk EnRoute kost 75 euro per keer.

Worden therapiesessies vergoed door de zorgverzekeraar?

Als je aanvullend bent verzekerd kom je meestal in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Wil je precies weten hoe het zit voor jouw verzekering, raadpleeg dan de website van je zorgverzekeraar.

Welke methodes worden tijdens de therapie ingezet?

Ik gebruik verschillende methodes, waaronder Ervaringsgerichte Therapie, Wandeltherapie, Transactionele Analyse, Contextuele Therapie en Cognitieve gedragstherapie. Wat we precies doen is afhankelijk van je vraag en je behandelplan.

Welke technieken worden tijdens de therapie gebruikt?

Naast dat we met elkaar in gesprek gaan over wat voor nu belangrijk is, gebruik ik ook beeldmateriaal zoals Duplo-poppetjes, ademhalingsoefeningen, oefeningen voor je gedachten of ontspanningsoefeningen. Ook gebruik ik afbeeldingen en materialen in onze sessies.

Wanneer spreken we af bij de praktijkruimte en wanneer in het bos?

Dit stemmen we met elkaar af. Het hangt af van jouw voorkeur en ook passend bij het onderwerp waar we die sessie mee aan de slag gaan. Het intakegesprek is altijd in de praktijkruimte.

Wanneer is mijn Persoonlijke Reis bij EnRoute voltooid?

Op het moment dat jij ervaart dat jouw doelen zijn gehaald. Je hebt je eigen route teruggevonden of je weet hoe je daar gaat komen.

Enroute afspraak

start je persoonlijke reis hier

Maak een afspraak

Dat je hier bent geeft al aan dat je het anders wilt gaan doen. Aan alles merk je dat je verlangt naar jouw eigen unieke levensweg. Wat je nog nodig hebt is een wegwijzer, iemand die jou begeleidt in het bepalen van je eigen route. Ik wil graag jouw wegwijzer zijn.

Noteer je naam, mailadres en telefoonnummer. Ik neem contact met je op om een kennismaking te plannen.

Deze website maakt geen gebruik van cookies 🍪

Voor goede zorg zijn cookies niet noodzakelijk. Op deze website zijn er dan ook geen cookies die gegevens van je bezoek opslaan. Fijn hè? 

Sluiten